Lauantai
22.11.2014
Vapaata vapaata! Tänään laiskottelin koko päivän. Toki kirjoittelin vähän sekä varasin
joulunajalle huoneen hotellista ihan keskustan tuntumasta. Paikka vaikutti
siistiltä ja mukavalta, hintakin oli huokea. Pitkästä aikaa odotan joulua
todella innoissani!~
Sunnuntai
23.11.2014
Satoi
kaatamalla. Jäi oravat ruokkimatta. Lähdin silti keskustaan päättäväisesti,
sillä halusin päästä näkemään paljon puhutun talven ihmemaan. Kurjalla säällä
se ei tosin ollut kummoinen, lähinnä pieni huvipuisto kioskeineen,
teattereineen ja vuoristoratoineen. Oli siellä piskuinen sirkuskin, mutta en
viluissani halunnut jäädä jonottamaan lippuja. En myöskään halunnut ottaa riskiä
siitä, että joutuisin kohtaamaan jonkun kammottavan klovnin silmästä silmään. En
viipynyt puistossa kauaa.
Jatkoin
matkaani Oxford Streetille, joka on yksi suurimmista ostoskaduista Lontoossa.
Kävin lämmittelemässä ostoskeskus Selfridgesissa. En henkilökohtaisesti pitänyt
paikasta, vaikka nimi on tuttu ja kehuttu monessa maassa. Turhan öykeä paikka
mulle, täynnä ylihinnoiteltua designia. En yksinkertaisesti tunne tarvitsevani
esimerkiksi 600 euron aamutakkia. Huhhei. Suuntasin kulkuni kohti Piccadillyn kaupunginosaa
ja siellä sijaitsevaa The Wolseley-ravintolaa. Olin kuullut työkavereiltani ja
muun muassa myös Jamielta pelkkää hyvää paikasta, joten se oli testattava.
Taka-ajatuksena oli löytää laadukas illallispaikka jouluviikolle, enkä
pettynyt.
Ystävällinen
portieeri harmaahapsineen ja hassussa lakissaan näytti tietä ja sievän
tuulikaapin verhojen takaa paljastui upea näky. Ravintola tosiaan oli
ilmeeltään kuin joku olisi vienyt ajassa sata vuotta taaksepäin. Vastassa oli korkea
holvikaarien ja valtavien kynttelikköjen koristama katto ja tyylikäs sisustus.
Yksityiskohtia oli vaikka millä mitalla, olisi tehnyt mieli jäädä ihailemaan
pidemmäksikin aikaa. Ilta teki kuitenkin jo tuloaan ja tarkoituksena oli saada
ensivaikutelma paikasta. Siispä tilasin cappuccinon ja perinteisen
englantilaisen herkun - sticky toffee puddingin. Muheva ja pehmoinen kakku
tarjoiltiin inkiväärijäätelön kera. Olin myyty, tänne tulisin vielä uudestaan.
...
Keskiviikko
26.11.2014
Työviikko
alkoi hieman erikoisella tuplavuorolla. Aamutuimaan oli nimittäin uusille
työntekijöille pidettävä ”startti” (induction), jossa mukana kuuntelemassa oli
yhteensä lähes 30 tuoretta työmyyrää Hix-ravintoloista. Luennot pidettiin
Tramshed-ravintolan yläkerrassa sijaitsevassa kirjasto-keittiö-olotilassa ja
puheenvuoroissa olivat tietenkin itse Mark Hix sekä liikekumppaninsa Ratnesh
Bagdai, yrityksen henkilöstöpäällikkö Lianne Murray ja jo tutuksi tullut Seb
Fogg. Meille kerrottiin ihan alusta alkaen Hixin tarinaa ja melko
yksityiskohtaisesti eri ravintoloiden synnystä. Jonkin verran puhuttiin myös
taiteesta, joka näyttelee merkittävää osaa yrityksessä ja ravintoloiden
ilmeessä. Tarinat olivat hyvin mielenkiintoisia ja mielestäni tällainen
perehdytys on ihan huippua. Se saa aikaan porukkafiilistä ja on oiva tapa saada
aikaan lojaaliutta työntekijöiden keskuudessa. Luentojen jälkeen keskustelimme turvallisuudesta
ja hätätilanteista työpaikalla. Lopuksi pääsimme koko porukka nauttimaan
lounasta ravintolasalin ylätasanteelle. Kokonainen paistettu kana tönötti
pystyssä koivet kattoa kohti, seuranaan vino pino lisukkeita. Annoksesta riitti
hyvin neljälle ja kylläisinä pääsimme kukin jatkamaan päiväämme.
Töissä
oli reipas meno ja pääsin lähtemään hiukan aikaisemmin, sillä huomenna olisi
jälleen lounasvuoro. Uudet työvuorot olivat myös tulleet ja nyt näyttäisi
siltä, ettei viimekertainen 9 päivän viikko vielä riitä mihinkään. Tällä kertaa
edessä on 10 päivää töitä, joiden aikana on yhteensä 13 työvuoroa. Saattaisi
olla paikallaan mainita, että otan mukisematta vastaan myös hillitympiä
työputkia. Väsyttää vähän jo pelkkä ajatus ensiviikosta.
Torstai
27.11.2014
Tänään
piti lounaalla olla hurja kiire, mutta varauksiin tuli yllättäen pari
peruutusta. Lisäksi pöydät rullasivat tasaiseen tahtiin, joten passissa olo
sujui hienosti. Vauhtia on kuulemma tullut roimasti lisää ahkeran harjoittelun
tuloksena. Asunnolle päästyäni kulutin lähes 2 tuntia Skypessä. Kolme tärkeää
puhelua piristivät päivääni ja lievittävät koti-ikävää.
Perjantai
28.11.2014
Alkupäivä
meni parturissa, loppupäivä töissä. Vaihtelua toi jälleen livemusiikki, tällä
kertaa muusikko Hugh kitaroineen. Hän tulee kuulemma joka kuukauden viimeinen
perjantai ravintolaan tunnelmoimaan. Passiin tuli 8 jälkeen hurja ruuhka, kun
kaikki pöydät olivat niin samassa tahdissa. Siitä selvittiin yhteistyöllä ja
ilta saatiin päätökseen jo puolenyön aikaan.
Lauantai
29.11.2014
Tänään
töissä jaoin tarjoilualueen Jessican kanssa. Jessica on ravintolan uusi
apulaismanageri, kovin ystävällinen ja kiltinoloinen nuori nainen. Hänen
kanssaan työskentely oli helppoa ja päivä meni oikein hyvin.
Sunnuntai
30.11.2014
Ilta
ravintolassa oli niin hiljainen, että oikein tympäisi norkoilla kun ei ollut
tekemistä. Sovittiin Patsyn ja Jessican kanssa, että huomenna viimein
maisteltaisiin laseittain myytävät punaviinit ja talon oluet. Dianakin tulisi
mukaan tastingiin ja saataisiin kokeilla ehkä myös ostereita. Olisi mukavaa
tietää, miltä mikäkin osteri maistuu, sillä asiakkaat kyselevät
uteliaisuuksissaan paljon ruoasta. En ole toistaiseksi nähnyt Sebiä, vaikka
aluksi niin suunniteltiin. Patsy kehotti muistuttelemaan ahkerasti, sillä
kiireessä saattaa moni asia lipsua mielestä. Huomenna sitten tuumasta toimeen.