tiistai 9. joulukuuta 2014

Kipuilua

Maanantai 1.12.2014

Aamu alkoi sillä, että Natalie soitti, voisinko tulla hetimiten töihin koska Charli on kipeänä. Onnistuin saapumaan puolta tuntia aikaisemmin ja saamaan Natalien avustuksella ravintolan valmiiksi lounasserviisiä varten. Vatsassa väänsi jokin tosi ikävästi, epäilin sen johtuvan turhan nopeasta aamupalasta. Voin kuitenkin todella huonosti vielä iltapäivällä, joten syy oli varmasti toinen. Sinnittelin koko serviisin ajan, en halunnut huolestuttaa Jamieta kun oli jo valmiiksi vajausta henkilökunnassa. Lisäksi Mark Hix tuli käymään lounaalla, joten yritin parhaani mukaan näyttää olevani hyvässä terässä.

Patsy tuli neljäksi töihin ja näki heti, ettei kaikki todellakaan ollut miten piti. Jätettiin eilen suunniteltu tasting väliin ihan suosiolla. Myös henkilökunnan lounas jäi multa syömättä, sillä pelkkä ruoan haju sai aikaan kuvottavan olon. Join pari kuppia kamomillateetä ja lähdin asunnolle lepäämään. Pesin pyykkiä ja onnistuin syömään pienen pullan. Vatsassa kiemursi vielä illalla, vaikka kamomilla helpottikin oloa. Toivoin, että huomisen iltavuoro sujuisi ongelmitta. Huomenna hakisin apteekista varmuudeksi maitohappobakteereita.


Tiistai 2.12.2014

Aamulla olotila ei ollut erinomainen, mutta edes pärjäilevä. Sain aamutoimet suoritettua rauhalliseen tahtiin ja ennen töitä suuntasin apteekkiin etsimään tuttuja ja turvallisia maitopöpöjä vatsaani rauhoittamaan. Apteekissa myyjät olivat kuitenkin lähinnä yllättyneitä kysymyksestäni ja kehottivat ostamaan kaupasta jotain jukurttijuomia tai käymään luontaistuotekaupassa. Olin turhaantunut ja ärsyyntynyt, miten ei sellaista perustavaraa löydy apteekista..? Turvauduin erääseen somen yhteisöön, johon kuuluu Lontoossa asuvia suomalaisia. Sieltä sain puoltavaa kommenttia luontaistuotekaupoista, joten heti huomenissa tekisin visiitin sellaiseen.

Töissä oli tosi kiire, olin jälleen kellumassa. Illan edetessä vatsaa väänsi yhä enemmän ja kotimatkalla voin todella huonosti. Onneksi Jamie oli päättänyt antaa huomisen vapaaksi! Olen kuulemma tehnyt todella pitkiä viikkoja, että vapaapäivä saattaisi tehdä hyvää. Jamie ei olisi voinut olla enempää oikeassa. Toivoin, että tämä mysteeripahoinvointi menisi menojaan ja pian.


Keskiviikko 3.12.2014

Tänään oli hirvein aamu moneen aikaan. Heräsin säpsähtäen ja juoksin vessaan. Eikä, ihan kuin vettä. Samaa rallia vielä neljästi tunnin sisään, ei tämän näin pitänyt mennä. Hoipertelin yläkertaan pyytämään apua. Alkoi jo tosissaan pelottaa, kun en ollut tällaisesta kärsinyt kuin ihan kersana viimeksi. Epäilin ruokamyrkytystä, vaikkei oksennusoireita ollutkaan.

En pysynyt lähtemään talosta, joten Roma lähti etsimään sopivaa lääkettä. Tarkoista neuvoista huolimatta hän palasi ilman kaipaamiani maitohappobakteereita. Sen sijaan tuliaisina oli kaksi puolen litran pulloa aloe vera -juomaa, jonka kuulemma pitäisi helpottaa kuvailemiani oireita. Ei auttanut kuin kiittää kauniisti saamastani avusta ja toivoa, että juomasta olisi apua. Roma keitti riisiä, sillä se kuulemma auttaa vatsan kipuiluun. Olotila kohentui hieman saatuani ruokaa ja iltaa kohden oli jo helpompi olla. Sain töistä huomisaamun vapaaksi, mutta taitaa olla parempi, että pysyttelen myös illan toipumassa.


Torstai 4.12.2014

Sain Jamielta luvan pitää toivomani palautumispäivän, joten päätin levätä. Yhteensä 14 tunnin unien jälkeen maissilla piristetty riisi-tonnikalamuhennos maistui oikein hyvin. Loppupäivän vietin sängynpohjalla seuraten tv-sarjoja.


Perjantai 5.12.2014

Back in business, tuplavuoro. Ennen illallista juttelin Jamien kanssa harjoittelusuunnitelmaani liittyen. Tulen kuulemma näkemään sekä Sebiä että Hix-ravintoloiden henkilöstöpäällikkö Liannea. Saisin perehtyä enemmän tekijöihin kulissien takana ja tutustua yrityksen toimintaan. Jamie myös patisti olemaan rohkea ja ottamaan haltuun myös kokonaisia tarjoilualueita, sillä ennen juoksemista on opeteltava kävelemään. Ymmärsin hyvin, mitä hän tällä ajoi takaa.

Olin tietoisesti hillinnyt vauhtiani, sillä en ollut tuntenut oloani varmaksi ja turvalliseksi. En halunnut tuottaa kenellekään turhaan harmaita hiuksia olemalla hitaampi kuin muut. Jamie kuitenkin vakuutti, ettei sitä tule jännittää, vaan aina on kysyttävä jos tuntuu siltä. Tajusin keränneeni liikaa paineita katsellessani muiden työskentelyä. Sovittiin, että toimin illallisen ajan yksin etualueella ja lupasin yrittää parhaani. Fefe varjosti työskentelyäni ja Jean Michelilta sain neuvoja ja tukea aina kun tarvitsin. Muutaman mokan jälkeen ilta alkoi rullata paremmin ja sain kokemuksesta paljon lisää rohkeutta kokeilla omaa aluetta vielä uudestaan. Niitä vuoroja tulisi eteen vielä monta.
Pistely vatsassa varjosti kuitenkin hyvää tunnetta...


Lauantai 6.12.2014

Enää 2 viikkoa odottamista. Jes! Käytiin Harrodsilla Roman kanssa, taas yksi valtava paikka lisää jossa oli liikaa ihmisiä. Toivon, että aaton jälkeen siellä olis hiljaisempaa. Nyt paikasta sai vain pikaisen kuvan. Olisin voinut viettää puoli päivää pelkästään siinä salissa, jossa oli tarjolla maailman herkkuja teestä juustoihin. Reissu oli uuvuttava, joten ruoan - riisin - jälkeen menin suoraan pötkölle. Myöhemmin illalla vatsaan alkoi taas sattua oikein kunnolla, ei hyvä.


Sunnuntai 7.12.2014

Yöunet keskeytyi kahdesti, taas vettä. Vatsaan sattui niin, että oli pakko kipristyä. Nyt sai riittää, oli pakko päästä lääkärille. Soitin töihin, josta sain neuvoja. Newham University Hospital ei onneksi ollut kaukana. Odotushuoneessa törmäsin yläkerran pariskuntaan, Saafia oli myös tullut kipeäksi. Samoista vaivoista kärsittiin... Harmitti se tosiasia, että olin todennäköisesti syyllinen kämppikseni vointiin.

Lääkäriltä sain viimein vastauksia. Viikkoni oli pilannut ärhäkkä ja erittäin helposti tarttuva virustauti, joka on hyvin yleinen suurkaupungeissa. Sen voi siis saada lähes mistä tahansa: metrosta, busseista, rahoista. Siihen ei ole erityistä lääkitystä, mutta siitä pitäisi toipua parissa viikossa. Sain neuvoja ruokavalioon ja ohjeen ostaa suola- ja nestetasapainoa palauttavaa juomajauhetta. Ilmoitin tilanteeni töihin ja sieltä luvattiin vapaata sekä toivotettiin pikaista paranemista. Lupasin pitää heidät ajan tasalla voinnistani.


Maanantai 8.12.2014

Viimeyö oli kaiken huippu. Vaikea uskoa, mutta lähes joka tunnin välein oli noustava... Vasta aamulla klo 8.00 jälkeen sain nukuttua yli 2 tuntia keskeytyksettä. Vietin siis käytännössä lähes puolet yöstäni muualla kuin sängyssä. Olotila oli kertakaikkisen kurja. Pelkäsin syödä, vaikka tiesin että pakko olisi kuitenkin jossain vaiheessa. Keitin kamomillateetä ja mietin, että tästä olisi suunta lähinnä ylöspäin. Vietin päiväni enimmäkseen peiton alla tv-sarjoja seuraten.


Tiistai 9.12.2014

Ystävillä ja kissoilla on yhteinen piirre, molemmat piristävät surkeaakin päivää. Asunnon takapihalla käy usein eräs naaraskissa vierailulla. Se tulee aina samaan aikaan päivästä kun se tietää, että Roma on tupakalla ja katsomassa sarjaa läppäriltä. Romaan se on jo ehtinyt tutustua paremmin. Oon ajoittanut aamupalani samoille tienoille, niin on mukavampi syödä kun on seuraa. Onnistuin houkuttelemaan pörröisen vierailijan jo toistamiseen mun syliin, vaikka ei olla monesti vielä tavattukaan. Varmaan sillä on koti jossain, kun on niin hellyydenkipeä tapaus ja näyttää tosi terveeltä naukujalta.

Silittelin jalkojeni päällä torkkuvaa kissaa ja tarkastelin lähemmin sen mustanruskeaa turkkia. Väri oli aivan kuin oikein tummaa kaakaota. Sitten keksin, että sillähän voisi olla oma nimi, jolla vain me kutsuisimme sitä. Cocoa, niinkuin sen turkin väri. Nimiehdotukseni ei kohdannut kritiikkiä, joten Cocoa sai luvan kelvata. Vietin hyvän tovin silkkiturkin seurana, kunnes kylmä viima ajoi takaisin sisätiloihin. Voinnin kannalta tänään oli jälleen pärjäilypäivä, ei erinomaisen hyvä muttei myöskään erityisen huono. Sekä kaipailevat ystävät että kohtaaminen Cocoan kanssa tekivät päivästäni paremman, joten plussan puolella ollaan jo.